Kies uw steen

edelstenen

Natuurlijke processen bepalen het ontstaan van de edelstenen en hun eigenschappen, zoals kleur, vorm, zuiverheid, werking, kracht, enz. In het binnenste van de aarde gaat het gesteente door verschillende cyclische natuurlijke processen, van de vorming tot aan zijn slijtage. Dit proces staat bekend als de rotscyclus. 


De rots cyclus stelt het gesteente bloot aan verschillende klimaatomstandigheden zoals extreme temperaturen en drukken, en ook het mengen van verschillende mineralen, wat uiteindelijk eindigt in de vorming van de edelstenen.


Geneeskracht of werking edelstenen

De helende eigenschappen van edelstenen, stenen en mineralen. Daar is veel over geschreven en dit zal ook zo blijven. Wij hebben geprobeerd om op deze site de beschrijvingen van de verschillende stenen te doen op onderzochte en gecontroleerde uitwerkingen. Het is onmogelijk om hier compleet te zijn, simpelweg omdat over de geneeskrachtige werking van stenen pas tien jaar geleden zaken opnieuw worden ontdekt. Hier wat meer over onze visie op edelstenen werking.

edelstenen namen


Edelstenen kleuren

De kleuren van edelstenen kunnen iets zeggen over de werking en kracht. De sterkst reinigende stenen zijn de paars, bijvoorbeeld de amethyst. De robijn, diep rood, geeft kracht en grote hartstocht. Alle groene stenen, zoals de smaragd, avanturijn, jade harmoniseren, maken evenwichtig en werken verzoenend. 


Edelstenen zoeken op namen

U kunt op deze site op allerlei manieren edelstenen zoeken. Hieronder de meest belangrijke edelstenen namen van A tot Z op een rijtje. Als u op de naam klikt, ziet u waar deze steen voor staat. Ook is het mogelijk om meer uitgebreide informatie te lezen over de stenen, bijvoorbeeld over de oorsprong, vindplaats en eigenschappen en de spirituele of lichamelijke werkingHeeft u een specifieke vraag, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder en geven gratis advies.

Grote collectie direct te kopen

Klik hieronder op een naam en vind niet alleen de betekenis en werking, maar ook de stenen die direct te kopen zijn. Mist u een naam? Laat het ons weten!

Labradoriet freeform blauw klein
Besparing 5%
47,50 44,95
Beschikbaar: 1
Amethist schelp op draaibare voet
Geen verzendkosten
2.295,00
Beschikbaar: 1
Theelicht Hematietkwarts madagascar
Besparing 6%
42,50 39,95
Beschikbaar: 1
Aragoniet blauw
Besparing 17%
Aragoniet blauw tijdelijk uitverkocht
11,99 9,95
11,95 (Incl. btw)
Beschikbaar: 3
Jaspis brecci armband
Besparing 22%
Jaspis brecci armband tijdelijk uitverkocht
22,99 17,95
Tijgeroog piramide
Besparing 5%
47,50 44,95
Beschikbaar: 1
Tijgeroog piramide
Besparing 6%
Tijgeroog piramide tijdelijk uitverkocht
45,50 42,95
Labradoriet ruw staand kleine middenmaat
Besparing 4%
62,50 59,99
Regenboog Amethist cluster  op standaard kleine maat, middenmaat kristallen
Besparing 4%
38,50 36,99
5,95 (Incl. btw)
Beschikbaar: 10
Agaat hart met chalcedoon
Besparing 3%
53,50 51,99
Beschikbaar: 1
Extra sprankelend Hart van Agaat, Chalcedoon en Bergkristal ruw rondom gepolijst extra kwaliteit
Besparing 3%
82,50 79,99
Agaat hart druzy
Besparing 3%
Agaat hart druzy tijdelijk uitverkocht
100,00 96,99
2,95 (Incl. btw)
Beschikbaar: 1