Apatiet

Apatiet is een overwegend ondoorzichtig mineraal in de kleuren grijs, geel, groen of blauw.Hij wordt gevonden in Brazilie en Madagascar, maar ook in Portugal. Op de foto een prachtig groen Apatiet kristal uit Portugal. Hij heeft zijn naam gekregen omdat hij in het verleden vaak verward met calsiet of beryl.zijn naam is dan ook afgeleid van het Griekse apatao, misleiden.

 

Werking apatiet

Omdat hij een goede ondersteuning is bij de vorming van nieuwe cellen helpt hij bij de groei van botten kraakbeen en tanden maar ook artritis en andere gewricht problemen.

Bij perioden van extreme drukte die ( maar al te vaak) afgewisseld worden met lusteloosheid brengt apatiet een natuurlijke levendigheid die uitputting, apathie tegengaat.

Hij helpt bij prikkelbaarheid en agressiviteit, maakt open, sociaal en naar buiten gericht, extravert. Het functioneren van de fijne motoriek verbeterd hij daar waar zelfs sprake is van  duizelingen en  epileptische aanvallen.

Helpt als het glas halfleeg is, te kiezen voor halfvol.Helpt dus als dingen of zaken tegenzitten oog te houden voor het positieve , en stappenplannen te maken om negatieve zaken stapsgewijs om te zetten in positieve.

 

Apatiet kopen

Veel soorten apatiet edelsteen kunt u kopen bij edelstenen winkel De Warmtesteen.nl in Volendam. Onze webshop heeft ook een groeiend aanbod, maar het is veel werk om dit altijd actueel te houden. Mocht u interesse hebben in een specifiek edelsteen of sieraad van apatiet, laat het ons dan weten. Of kom eens langs in onze winkel in Volendam!

Apatiet hanger
Besparing 15%
10,50 8,95 (Incl. btw)
Beschikbaar: 3
Apatiet bol
Besparing 5%
Apatiet bol tijdelijk uitverkocht
84,50 79,95