Zwarte Toermalijn

Op deze pagina vindt je meer informatie over de geneeskrachtige werking van de toermalijn steen. Zwarte toermalijn steen werd vroeger ook wel schörl genoemd. In plaats van variëteitsnamen worden steeds meer de kleurnamen gebruikt zoals zwarte toermalijn, roze toermalijn en/of gele toermalijn. Schorle, of zwarte toermalijn, is al sinds de oudheid bekend.

Geschiedenis en vindplaats toermalijn

Europese arbeiders in steengroeven en slijpers kenden vele vindplaatsen. De zwarte variëteit werd niet gebruikt als edelsteen, maar viel op door zijn mysterieuze eigenschap. Als hij verhit werd trok de toermalijn de as uit het vuur waarop hij verwarmd werd aan. Tegenwoordig weet men dat dit door de elektriciteit wordt veroorzaakt, welke gevolg is van de bijzondere structuur van de steen.de zuilvormige toermalijn steensoort laadt zich zelf op bij verwarming aan het ene eind positief en aan het andere eind negatief op. Wij spreken dan van de zogenaamde pyro-elektrische eigenschap van toermalijn.

Zowel de Grieken als de Egyptenaren zagen de zwarte toermalijn als de steen die zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen stimuleerde.                                                                                                                                                                             

Werking Zwarte Toermalijn

De zwarte variëteit van de toermalijn is tegenwoordig vooral bekend geraakt door zijn bescherming tegen negatieve invloeden uit de omgeving. Hierdoor herstelt het persoonlijke evenwicht waardoor angsten verminderen en verdwijnen en de wilskracht kan worden versterkt.

Door het te dragen beschermt het tegen de straling van de moderne wereld. De toermalijn steen kan ook bijvoorbeeld op of bij electrische apparaten worden geplaatst, zoals bijvoorbeeld de computer, de meterkast, stopcontacten of de televisie, om schadelijke effecten hiervan te voorkomen.

De zwarte toermalijn is een hele populaire steen waar veel mensen naar op zoek zijn. Dit komt mede omdat de zwarte toermalijn bijzondere werkingen heeft en de kwaliteit van de steen is erg belangrijk.

De steen aardt en beschermt tegen negatieve energie. Daarom wordt de zwarte toermalijn tegenwoordig erg veel gebruikt in de buurt van computers en in kantoren.

Geneeskracht zwarte toermalijn

  • Goed voor benauwdheid van de longen
  • Tegen nieren, lever, darm en maagproblemen
  • Geeft steun en daadkracht in moeilijke situaties
  • Zwarte toermalijn helpt bij faalangst, bevordert zelfvertrouwen Goede hulp bij zenuwachtigheid en verdriet
  • Zwarte toermalijn helpt heel goed bij negatieve straling van computer, TV en andere elektrische apparaten

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht met alle edelstenen en mineralen van a tot z