De Warmtesteen bestaat 1 april 10 jaar en dat is geen grap!

26-03-2019
door Dick Tuip

De Warmtesteen bestaat op 1 april 10 jaar en daar zijn we ongelofelijk trots op! Op 1 april 2009 begonnen we vanuit ons huis. Elke woensdag bouwden we letterlijk een 'winkeltje' in ons huis op en 's avonds braken we dit weer af. Toen hadden we enkele tientallen edelstenen en 2/3 geodes. In tien jaar is dit gegroeid naar duizenden stenen en tientallen verschillende soorten geodes die we continu in onze winkel voorradig hebben.  

Later dat jaar openden we onze winkel aan de Meerzijde en zeiden we tegen elkaar: we doen dit een jaar en dan kijken we of het lukt. En dat hebben we elk jaar gedaan tot en met nu. 

 

10% korting in edelstenenwinkel en webshop

Tien jaar geleden begonnen vanuit huis met tientallen stenen.  We zeiden toen tegen elkaar: we doen dit een jaar en dan kijken we of het lukt. We zijn nu 10 jaar verder en hebben inmiddels duizenden stenen en tientallen soorten geodes op voorraad. 

Zonder jullie had dit niet gekund!!

We willen jullie bedanken voor jullie bezoek, jullie bestellingen en jullie gesprekken over van alles en nog wat. Daarom geven we vanaf vrijdag 29 maart tot en met zondag 7 april 10 dagen lang 10% korting op alle stenen, mineralen en sieraden, zowel in de winkel als online op onze website. Bij een aankoop in de winkel hebben we tevens voor de kinderen een leuke verrassing. Gebruik in de webshop de kortingscode '10jaar' om de korting te verzilveren!
 

 

Tenslotte spreken we de wens uit dat we dit nog heel lang mogen doen! En jullie weer te zien in Volendam!

Groetjes,

 

 

Gonnie en Dick Tuip

Hangers, oorbellen, ringen uit Peru

01-11-2015
door Dick Tuip

We hebben nieuwe getrommelde edelstenen sieraden binnen gekregen, direct uit Peru. Deze edelstenen staan voor eerlijke arbeid tegen een super prijs. Doordat de sieraden getrommeld zijn, hebben ze een matte uitstraling.

Bekijk de nieuwe ringen hier

Bekijk de nieuwe oorbellen hier

Bekijk de nieuwe hangers hier

Edelstenen bekijken en volgen op Facebook

01-11-2015
door Dick Tuip

Wij hebben er helemaal geen verstand van, maar zijn toch overstag gegaan na aandringen van onze kennis Social User.

Als u ons leuk vind, zouden wij het waarderen als u dat laat blijken!

 

Klik hier om naar onze facebookpagina te gaan.

 

Zomermarkten in Monnickendam en Broek in Waterland

01-11-2015
door Dick Tuip

Afgelopen week stonden wij op de Broeker jaarmarkt in Broek in Waterland met een kraam vol met edelstenen, mineralen en andere leuke cadeaus.

Boerenmarkt met o.a. edelstenen Monnickendam 150 jaar

Op zondag 22 september staan we op de markt in Monnickendam. De polder Monnickenmeer is 150 jaar geleden drooggelegd en ter gelegenheid daarvan wordt deze Boerenmarkt georganiseerd met oa oude ambachten, streekprodukten, kleine huisdieren en muziekoptredens.

Reuze amethist geode gearriveerd

01-11-2015
door Dick Tuip

Het was een flinke klus, maar we hebben een nieuwe reuze amethist geode. Hij is 92,5 cm hoog en 40 cm breed. De bijzonderheid zit in de grootte gecombineerd met diepte. Ook zit er in de sectie linksonderin een neergeslagen serie kristallen van bergkristal. Bekijk hier op facebook hoe wij hem de winkel in kregen! https://www.facebook.com/dewarmtesteen

Warmtesteen aanwezig op Spirituele beurs Edam

01-11-2015
door Dick Tuip

Op zondag 16 december werd er een grote spirituele beurs georgniseerd in De Burghwall in Edam. De Warmtesteen.nl was met haar edelstenen en mineralen aanwezig. Gonnie Tuip: 'Het was een inspirerende dag. Er hing een aparte sfeer met veel saamhorigheid. We hebben veel vragen van mensen gekregen die erg uiteenliepen. We merkten dat de mensen die deze beurs bezochten allemaal wel een bepaalde interesse hebben voor de bijzondere eigenschappen van edelstenen en mineralen.'

Geen stenen maar vloertegels

06-08-2015
door Dick Tuip

Dit keer even geen berichtje over edelstenen of mineralen, maar over een heel ander soort stenen namelijk tegels. Eén van onze zoons is tegelzetter en hij is nu ook een showroom in tegels begonnen onze de naam Vloertegels Volendam. We zijn ontzettend trots op hem en wensen hem vanaf hier veel sterkte. 

Tom Tuip, veel succes! 

1e verdieping nieuwetijdswinkel ingericht met ruwe mineralen

11-06-2015
door Dick Tuip

Deze week hebben we onze nieuwetijdswinkel uitgebreid en opnieuw ingericht met grote ruwe mineralen. Al langer speelden we met de gedachten om iets te doen met de 1e verdieping. Nu heeft hij een fantastische invulling gekregen. Al onze grotere mineralen en edelstenen hebben we daar overzichtelijk de ruimte gegeven waardoor ze veel beter tot hun recht komen.

 

We merken nu al dat sommige mensen hier even rustig willen zitten om de kracht van de ruimte te ervaren. Daarom hebben we er een aantal stoelen bij gezet. We zijn trots dat we deze uitbreiding hebben mogen realiseren en hopen dan ook dat mensen even een kijkje komen nemen. 

Diverse jubileum acties in meimaand

05-06-2015
door Nico Smit

We willen ons 5-jarig jubileum graag met onze klanten delen. Daarom hebben we een aantal acties in mei:

 

 1. 10% korting

Er is sowieso 5+5  jaar= 10% kortingsactie op alle aankopen in de winkel en webshop. In de webshop kan dit door de couponcode 'vijfjaar' in te voeren;

 

 2. Knuffelsteentje cadeau

Daarnaast krijgen alle mensen bij aankoop van minimaal € 10,- in onze winkel een knuffelsteentje cadeau;

 

 3. Facebook fanpage verloting

En tenslotte gaan we onder onze Vrienden/Likes op onze Facebookpagina een unieke zeldzame Aragoniet Bol van honderden miljoenen jaren oud verloten. Ga hiervoor naar https://www.facebook.com/dewarmtesteen

Laatste wens...

04-02-2015
door Dick Tuip

Deze foto kregen we vorige week toegestuurd. Hij is van een man van 86 jaar oud. Hij had vorig jaar zomer (2013) deze enorme amethist geode gekocht in het laatste uurtje op de vrijdagmiddag.

Kanker en levenskracht

De man had al 5 jaar kanker en deed daar niks aan. Zijn vrouw was een aantal jaren eerder overleden aan kanker, terwijl hij zelf eigenlijk 'eerst' zou gaan aan kanker. Ondanks zijn leeftijd en zijn ziekte vond hij dat hij dit gewoon wou hebben dicht bij hem in de woonkamer. De geode is 95 cm hoog en 35 breed. We zijn blij en dankbaar dat de beste man nog steeds kan genieten van zijn geode.

 

Unieke bergkristal cluster met dubbeleinders

13-06-2014
door Dick Tuip

Deze week hebben we onze winkel voorzien van heel veel nieuwe grote mineralen en edelstenen. Er zat één unieke tussen zoals we deze nog nooit gehad hebben Een enorme bergkristal cluster. Het bijzondere is vooral dat er heel veel dubbeleinders in zitten.

De Warmtesteen bestaat 5 jaar in mei en viert feest!

05-05-2014
door Dick Tuip

Winkel aan Meerzijde lokaal en landelijk geliefd onder edelstenenliefhebbers

Vijf jaar geleden kwam de droom van Gonnie Tuip uit. Haar jarenlange passie voor edelstenen en de sluiting van edelstenenwinkels uit de regio gaf de doorslag om zelf een winkel te starten. Eerst vanuit huis, toen de stap naar een echte winkel aan de Meerzijde. Vijf jaar later is De Warmtesteen lokaal en landelijk een begrip bij liefhebbers van edelstenen en mineralen. Zelfs uit Belgie nemen de mensen de moeite om een dagje naar Volendam te komen om de uitgebreide en bijzondere collectie te bekijken. In de maand mei worden er vanwege het jubileum speciale acties gehouden.

 

 

Van hobby naar bedrijf

Gonnie Tuip, eigenaresse van de winkel: “In de eerste 2 jaar waren we nog erg nerveus of het allemaal wel zou lukken. Geen ervaring als ondernemer en het was midden in de crisis die toen net uitbrak. Daarbij waren er best veel winkels die het niet redden en stopten. We zijn toch blij dat we de stap hebben genomen. Het zal nooit big business worden en daar gaat het ons ook helemaal niet om. We zijn echter trots op de vele bezoekers en reacties in onze winkel en webshop www.dewarmtesteen.nl en ook trots dat we onze collectie elke maand nog hebben kunnen uitbreiden. De uitbreiding van de 2everdieping met allemaal pronkstukken vorig jaar was ook prachtig.

 

Mensen aandacht geven

“We vinden het prachtig om in contact te komen met mensen en ze te verrassen met al dat moois in onze winkel. Het doet ons veel als mensen blij worden van onze producten.  Daarbij zijn we zelf ook wel overtuigd dat er stenen letterlijk bij kunnen dragen aan een betere gezondheid of vermindering van bepaalde klachten,” vervolgt Gonnie. Het is dan ook bijzonder om te horen dat edelstenen letterlijk een steentje hebben bijgedragen bij bijvoorbeeld een zwangerschap of slapeloosheid of onrust. We plakken er graag nog minimaal 5 jaar aan vast!

Heel veel nieuwe grote edelstenen en mineralen!

03-01-2013
door Dick Tuip

Door de grote vraag naar onze grote mineralen en edelstenen op onze zolder hebben wij op 12 april 2013 onze ruimte kunnen voorzien van prachtige nieuwe stukken. Hier alvast een voorproefje:

 

Bekijk hier alle foto's van onze nieuwe edelstenen en mineralen in dit foto album inclusief prijzen.

 

 

 

Bekijk hier alle foto's van onze nieuwe edelstenen en mineralen in dit foto album inclusief prijzen.

 

Grote edelstenen bezorgd in het Oosten van het Land

19-11-2012
door Dick Tuip

Het gebeurt steeds vaker dat mensen grote edelstenen willen meenemen van onze 1e verdieping, onze edelstenenzolder. Deze wegen echter vaak meer dan 50 kilo. Voor ons geen probleem om deze te bezorgen, ook omdat wij graag willen dat de stenen heel blijven.

Zo hebben wij gisteren nog een zending met drie grote stenen weggebracht. De klant ontzettend blij. Wij ook omdat we zien waar de stenen uiteindelijk terechtkomen.

We hebben een aparte pagina gemaakt over onze 1e verdieping, ook wel stilteruimte genoemd door één van onze vrienden op facebook.