Amethist

ᐅ Amethist is waarschijnlijk de meest bekendste edelsteen. Op deze pagina lees je alles over de geschiedenis, de betekenis en geneeskrachtige werking van amethyst. En natuurlijk in welke soorten en maten je hem kunt kopen. Amethist is een kwarts die in kleur varieert van lila tot donker paars. Deze kleur ontstaat door het in meer of mindere mate aanwezig zijn van ijzer en mangaan. Hj wordt onder andere gevonden in Brazilie, Mexico, Zambia en Uruguay.

 

amethist

 

Historie en geschiedenis Amethist steen

 

Het gebruik van alcohol en in deze tijd ook steeds meer het gebruik van allerlei soorten drugs is ons mensen niet vreemd. In het oude Griekenland werd de steen voor het eerst benoemd naar 'a-methustos' ( niet onder invloed) door zijn ontnuchterende en verhelderende uitwerking. Konrad von Megenberg omschreef de Amethist in de middeleeuwen als een mineraal dat 'zachtaardig maakt, gezond verstand ondersteund en slechte gedachten verdrijft'. Het maakt 'de mens wakker'. Hildegard van Bingen vertelde ook al in de middeleeuwen van de geneeskrachtige werking bij huidziekten en zwellingen terwijl in de Arabische wereld de steen gebruikt werd voor onder het kussen om nachtmerries te verdrijven. 

 

Amethist is een steen die heel goed is om allerlei innerlijke zaken die uiteindelijk in het lichaam tot uiting zijn gekomen, op een zachte en rustige manier hun weg te laten vinden, te verwerken en op te lossen. Bij de Warmtesteen verkrijgbaar als ruwe steen (klein, middel of groot), als hanger/sieraad voor om arm of nek, ring, pendel, knuffelsteen.

Werking van amethist edelsteen

De amethist is vooral heel goed tegen zorgen, het malen van gedachten met als resultaat vaak hoofdpijn, migraine en slapeloosheid. Dit komt in de huidige tijd steeds meer voor.

Daarnaast is hij goed tegen verkrampingen van nek en schouders. Dit is een veel voorkomende oorzaak van spanningshoofdpijn. Hier heeft de Amethist zijn nut al heel vaak bewezen.

Amethyst werkt dus heel goed tegen hoofdpijn en migraine. Hij is verder goed...

  • Tegen hyperventilatie, geeft rust in ’t hoofd
  • Geeft kalmte, innerlijke rust en evenwicht
  • Helpt tegen heimwee,verdriet en woede
  • Hulp bij verslavingen en oude angsten
  • Zuiverende werking, goede meditatiesteen

 

Amethist hanger

Als amethist hanger is hij dan al prachtig om altijd bij je te kunnen dragen maar als steen om in ruimtes waar spanningen zijn, of een overgevoelige atmosfeer heerst, neer te kunnen zetten ook ideaal.

Hij wordt ook wel de steen van matiging genoemd. Dit omdat de amethist steen vaak wordt toegepast bij allerlei soorten verslavingen. 

Amethist cluster ruw large
tijdelijk uitverkocht
67,50 59,95
13,00 11,95 (Incl. btw)