Amethist

ᐅ Amethist is waarschijnlijk de beroemdste edelsteen. Op deze pagina kunt u alles lezen over de geschiedenis, betekenis en genezende eigenschappen van amethist. Amethist is een kwarts die in kleur varieert van lila tot donkerpaars. Deze kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzer en mangaan in meer of mindere mate. Het komt voor in Brazilië, Mexico, Zambia en Uruguay. 


Historie en geschiedenis

Het gebruik van alcohol en in deze tijd ook steeds meer het gebruik van allerlei soorten drugs is ons mensen niet vreemd. In het oude Griekenland werd de steen voor het eerst benoemd naar 'a-methustos' ( niet onder invloed) door zijn ontnuchterende en verhelderende uitwerking. Konrad von Megenberg omschreef de Amethist in de middeleeuwen als een mineraal dat 'zachtaardig maakt, gezond verstand ondersteund en slechte gedachten verdrijft'. 

Het maakt 'de mens wakker'. Hildegard van Bingen vertelde ook al in de middeleeuwen van de geneeskrachtige werking bij huidziekten en zwellingen terwijl in de Arabische wereld de steen gebruikt werd voor onder het kussen om nachtmerries te verdrijven. 

Het is een steen die heel goed is om allerlei innerlijke zaken die uiteindelijk in het lichaam tot uiting zijn gekomen, op een zachte en rustige manier hun weg te laten vinden, te verwerken en op te lossen. Bij de Warmtesteen verkrijgbaar als ruwe steen (klein, middel of groot), als hanger/sieraad voor om arm of nek, ring, pendel, knuffelsteen.

Werking van amethist edelsteen

De amethist is vooral heel goed tegen zorgen, het malen van gedachten met als resultaat vaak hoofdpijn, migraine en slapeloosheid. Dit komt in de huidige tijd steeds meer voor.

Daarnaast is hij goed tegen verkrampingen van nek en schouders. Dit is een veel voorkomende oorzaak van spanningshoofdpijn. Hier heeft hij zijn nut al heel vaak bewezen.


Amethyst werkt dus heel goed tegen hoofdpijn en migraine. Hij is verder goed...

  • Tegen hyperventilatie, geeft rust in ’t hoofd;
  • Geeft kalmte, innerlijke rust en evenwicht;
  • Helpt tegen heimwee, verdriet en woede;
  • Hulp bij verslavingen en oude angsten;
  • Zuiverende werking, goede meditatiesteen;

 

Amethist hanger

Als amethist hanger is hij dan al prachtig om altijd bij je te kunnen dragen maar als steen om in ruimtes waar spanningen zijn, of een overgevoelige atmosfeer heerst, neer te kunnen zetten ook ideaal.

Hij wordt ook wel de steen van matiging genoemd. Dit omdat deze steen vaak wordt toegepast bij allerlei soorten verslavingen.

Agaat Bergkristal Geode op standaard large
Geen verzendkosten
Besparing 5%
199,00 189,95
7,95 (Incl. btw)
amethyst_sieraden
Besparing 10%
5,50 4,95 (Incl. btw)