Amethist

ᐅ Amethist is waarschijnlijk de beroemdste edelsteen. Op deze pagina kunt u alles lezen over de geschiedenis, betekenis en genezende eigenschappen van amethist. Amethist is een kwarts die in kleur varieert van lila tot donkerpaars. Deze kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzer en mangaan in meer of mindere mate. Het komt voor in Brazilië, Mexico, Zambia en Uruguay. 


Amethist betekenis

Het gebruik van alcohol en in deze tijd ook steeds meer het gebruik van allerlei soorten drugs is ons mensen niet vreemd. In het oude Griekenland werd de steen voor het eerst benoemd naar 'a-methustos' ( niet onder invloed) door zijn ontnuchterende en verhelderende uitwerking. Konrad von Megenberg omschreef de Amethist in de middeleeuwen als een mineraal dat 'zachtaardig maakt, gezond verstand ondersteund en slechte gedachten verdrijft'. 

Het maakt 'de mens wakker'. Hildegard van Bingen vertelde ook al in de middeleeuwen van de geneeskrachtige werking bij huidziekten en zwellingen terwijl in de Arabische wereld de steen gebruikt werd voor onder het kussen om nachtmerries te verdrijven. 


Amethist Steen

De amethist steen die heel goed is om allerlei innerlijke zaken die uiteindelijk in het lichaam tot uiting zijn gekomen, op een zachte en rustige manier hun weg te laten vinden, te verwerken en op te lossen. Bij de Warmtesteen verkrijgbaar als ruwe steen (klein, middel of groot), als hanger/sieraad voor om arm of nek, ring, pendel, knuffelsteen.

Werking van Amethist

De werking van amethist is vooral heel goed tegen zorgen, het malen van gedachten met als resultaat vaak hoofdpijn, migraine en slapeloosheid. Dit komt in de huidige tijd steeds meer voor. Daarnaast is hij goed tegen verkrampingen van nek en schouders. Dit is een veel voorkomende oorzaak van spanningshoofdpijn. Hier heeft hij zijn nut al heel vaak bewezen.


Amethyst werkt dus heel goed tegen hoofdpijn en migraine. Hij is verder goed...

 • Tegen hyperventilatie, geeft rust in ’t hoofd;
 • Geeft kalmte, innerlijke rust en evenwicht;
 • Helpt tegen heimwee, verdriet en woede;
 • Hulp bij verslavingen en oude angsten;
 • Zuiverende werking, goede meditatiesteen;

 

Amethist ketting

Als amethist ketting of hanger is hij dan al prachtig om altijd bij je te kunnen dragen maar als steen om in ruimtes neer te zetten waar spanningen zijn, of een overgevoelige atmosfeer heerst, is hij ook ideaal. Hij wordt ook wel de steen van matiging genoemd. Dit omdat deze steen vaak wordt toegepast bij allerlei soorten verslavingen.

Amethist kopen

Wilt u amethist kopen? Wij hebben honderden amethist stenen in onze winkel, los van deze webshop. We breiden onze collectie nog steeds elke maand uit. Onze winkel bevindt zich op 15-20 minuten van Amsterdam. Kom eens gezellig langs!

Extra zuivere Magical Trio Amethist- Rozekwarts-Bergkristal ' of 'Gouden Driehoek' kleine middenmaat met extra zuiver Bergkristal en Amethist en Rozekwarts op standaard
Besparing 7%
105,00 97,99
Beschikbaar: 1
Magical Trio of Gouden Driehoek Amethist- Rozekwarts-Bergkristal ' in geslepen ruwe punt kristallen extra natuur en extra helder - nu beschikbaar
Geen verzendkosten
Besparing 6%
159,00 149,00
Beschikbaar: 1
Extra zuivere en ruwe Magical trio of Gouden Driehoek kleine maat met Brazilie Amethist ook voor in de slaapkamer
Besparing 7%
37,50 34,99
Beschikbaar: 1
Theelichthouder Amethist ruw zachtpaarse kristallen
Besparing 4%
57,50 54,99 (Incl. btw)
Beschikbaar: 1
Super kwaliteit Amethist cluster
Besparing 10%
44,50 39,99
Beschikbaar: 1
Amethist cluster Uruguai medium groot
Besparing 13%
27,50 23,99
Beschikbaar: 1
Bijzondere Uruguai Amethist cluster ruw medium large
Besparing 8%
46,50 42,95
Beschikbaar: 1
Extra ruwe Amethist Geode grotvorm kleine middenmaat met donkerpaarse grotere kristallen en brede stralende agaat rand
Geen verzendkosten
Besparing 2%
550,00 539,00
Beschikbaar: 1
Super Amethist cluster donkerpaarse kristallen XL
Geen verzendkosten
Besparing 5%
157,50 149,00
Beschikbaar: 1
Super kwaliteit Amethist Grot Geode met helder donkerpaarse kristallen
Geen verzendkosten
Besparing 4%
395,00 379,00
Beschikbaar: 1
Regenboog blauw Amethist cluster op standaard
Besparing 8%
32,50 29,99
Beschikbaar: 1
Amethist hanger hartje extra kwaliteit
Besparing 7%
21,50 19,95
Beschikbaar: 4
Seleniet ruw groot
Besparing 9%
29,50 26,95
Beschikbaar: 2
Amethist Uruguay cluster groot
Geen verzendkosten
Besparing 5%
Amethist Uruguay cluster staand tijdelijk uitverkocht
460,00 439,00
Extra ruw en superhelder donker paars Magical Trio Amethist- Rozekwarts-Bergkristal en spatzuiver Bergkristal kleine middenmaat
Besparing 6%
74,50 69,99